Az új épület ünnepélyes avatójára pénteken került sor. A megjelenteket Németh Pál Levente, a Fabak Kft. ügyvezető igazgatója köszöntötte. Szavaival felidézte a vállalkozás alapításának, fejlődésének történetét, miként nőtte ki magát a kezdetben lépcsőgyártással is foglalkozó, egykori kis családi cég.

Letenyén kezdődött minden, még hosszú évekkel ezelőtt. Aztán később Nagykanizsán, mostani székhelyünkön, a Sörgyári úton dolgoztunk. Ekkor már kibővült a tevékenységi körünk: kárpitozással, és természetesen – mint az alapításkor – egyedi, megrendelésre készített bútorok gyártásával. Régen – mutatott egy diára Németh Pál Levente – elég volt még egy kis bogrács, ha összegyűltünk a munkatársaimmal ünnepelni. Ma már egy nagy is alig elég – mondta nevetve az ügyvezető, utalva a nagy létszámú kollektívára. Helyben több mint hatvan család megélhetését biztosítja a cég, Letenyén pedig mintegy húszét, mivel másfél éve, varrodai részleggel újra működik a határ menti városban is a Fabak Kft. Zömmel Németországba, exportálja egyedi gyártású termékeit. Ám – Németh Pál Levente lapunknak hangsúlyozta – a belföldi piacon is egyre nagyobb az érdeklődés munkáik iránt.

Az új, 750 négyzetméteres üzemegység jóvoltából pedig az eddigeknél is hatékonyabbá válhat a munkavégzés. Az alsó szinten raktárt alakítottunk ki, középen a fejlesztési részleg kapott helyett, legfelül pedig irodák és egy hangulatos konferenciaterem – összegezte Németh Pál Levente.

Majd Bene Csaba, a megyei közgyűlés alelnöke, a Nagykanizsai Szakképzési Centrum főigazgatója emelte ki a Fabak KFT. a gyakorlati képzésben kimagasló tevékenységét. A cég immár hosszú évek óta biztosítja helyben a kárpitos és az asztalos képzésben tanuló diákoknak a gyakorlati oktatást, nagyon magas színvonalon. Mazzag Ferenc, Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke pedig azt méltatta, milyen erős ütemben fejlődik a cég.

Több mint hatvan család megélhetését biztosítja a Fabak KFT, amely az évek során kinőtte magát – köszönhető ez a vállalkozás vezetőjének és az itt dolgozók munkájának – mondta Dénes Sándor polgármester, aki elismerően szólt a legújabb korszerűsítésről s a cég eredményeiről is.

Az ünnepélyes szalagátvágás után állófogadást tartottak. Németh Pál Levente újságunknak elárulta: a jövőbeni terveik közt az eszköz-és az ingatlanfejlesztés szerepel kiemelt helyen.

Sz.ZS. - Kanizsai újság

Cégünk az év asztalosipari vállalkozása lett Zala megyében.

Köszönjük az elismerést!

Dolgoznál velünk?

 

Ne habozz!